Passanten

GEACHTE WATERSPORTER

Namens het bestuur van WSV Het Koggeschip heten wij u als havenmeesters van deze vereniging van harte welkom in onze haven. Wij hopen dat u zich tijdens uw verblijf bij ons “thuis” zult voelen. Om te beginnen willen we u enkele dingen over onze vereniging vertellen.

WSV Het Koggeschip is opgericht in 1953. De vereniging telt ongeveer 200 leden en heeft ruim 100 ligplaatsen. In de vele jaren die achter ons liggen is veel gebeurd. Van een simpel walkantje hebben vele helpende handen er een, van vele gemakken voorziene jachthaven van gemaakt. En daar zijn wij enorm trots op.

Behalve veel werk heeft dat ook veel geld gekost en u zult begrijpen dat we zuinig zijn op onze spullen. Het ruime terrein waarover we beschikken, staat ook tot uw beschikking.

ALLE BENODIGDE INFORMATIE

Bereikbaarheid havenmeesters / openingtijden:

Mei, juni en september: Dagelijks 9.00 - 18.00 uur. Zondag 14.00 - 18.00 uur.
Juli en augustus: Dagelijks 8.00 - 20.00 uur. Zondag 14.00 - 20.00 uur.

Pauze tussen: 12.00 - 13.00 uur. 17.30 - 18.30 uur. (in juli en augustus)

Telefoon haven: 038 - 33 15 833.

Havengeld: We verzoeken u het havengeld vóór 16.30 uur te voldoen in het havenkantoor. Graag Pin-betaling.

Tarieven: Overnachting: € 1,20 p/m voor de eerste twee nachten, met een minimum van € 8.50 per overnachting.
De derde nacht is gratis!

Op het informatiebord bij havenkantoor:
Artsen, apotheek, kerken, etc.
Arts bezoek in het weekeinde en ’s avonds:

Huisartsen post Zwolle
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

Ingeval van acute nood:
Bel 112.
Informeer Havenmeester.

In het havenkantoor is een AED aanwezig, een aantal havenmeesters heeft hiervoor een reanimatiecursus gedaan.

Koffie- en/of thee uurtje:
‘s Morgens van 10.00 tot 11.00 uur en ‘s middags van 14.30 tot 15.30 uur bij het havenkantoor, behalve op zondag. (Koffie / thee / fris, tegen kleine vergoeding)

Aardig om te weten:
Lopend bent u na ongeveer 20 minuten in Kampen
Fietsend bent u na ongeveer 7 minuten in Kampen.

WIFI:
U kunt gratis gebruik maken van draadloos internet, wachtwoord verkrijgbaar bij de havenmeester. Let wel: de snelheid van onze WIFI zal niet van die kwaliteit zijn als bij U thuis, downloaden van films en on-line netflix kijken is bijv. niet haalbaar.

Elektra: Gratis.

Vuilwater station: Hiervoor dient u zich eerst te melden bij de haven-meester.

Toiletten: Onze toiletten zijn aangesloten op de riolering, maak daar dus gebruik van. Er wordt bij ons in de haven veel in het water gerecreëerd. Daarom houden wij onze haven graag schoon !

Douches: Open van 07.30 tot 22.30 uur. In de douches hangt een muntautomaat: € 0,50.

Fietsen: Uitstekende fietsen kunt u huren via de dienstdoende havenmeester. Tarief: € 6,00 per hele dag of € 3,00 per halve dag

Speeltuin: Het gebruik van de speeltuin is vrij voor kinderen. Hoewel wij streven naar kindvriendelijkheid, is het gebruik wel voor uw eigen verantwoording.

Huisdieren: Huisdieren op het terrein uitsluitend aangelijnd en uitlaten buiten het haventerrein. Denk aan de opruimplicht.

Drinkwater: Het drinkwater is gratis (aftappunt op de wal). Eigen slang, of via de havenmeesters (slang op haspel). Het is niet toegestaan om uw boot te wassen met drinkwater.

Wasmachine en droger:
Wasmachine incl. wasmiddel € 3,75. Droger € 3,25.

Deze zijn te gebruiken na afspraak met de dienstdoende havenmeester. Op zondag kan er geen gebruik worden gemaakt van de wasmachine of droger.

Plaatsen van tenten: In overleg met de dienstdoende havenmeester.

Barbecue: Tussen het havenkantoor en toiletgebouw staat een barbecue die door u gebruikt mag worden, na overleg met havenmeester. Uiteraard gaan wij ervan uit dat u deze plek weer netjes en schoon achterlaat.

OVERIGE INFORMATIE

Helling- en/of takelwerk: Uitsluitend in overleg met de havenmeester 06-55706184 (na 17.00 uur).

Dieselolie & Gasflessen: Dieselolie aan de steiger bij het havenkantoor. Gasflessen bij de havenmeester (zie openingstijden). Graag Pin-betaling.

Afval: Tegenover het havenkantoor staan containers voor uitsluitend huishoudelijk afval. Voor papier, glas en blik/ijzer zijn aparte containers geplaatst. Voor het afgeven van CHEMISCH afval en ACCU’S, kunt u in contact treden met de dienstdoende havenmeester.

Afgewerkte olie en bilgewater: Voor afgifte van afgewerkte olie en bilgewater kunt u terecht bij het bunkerschip Verweij aan de IJssel.

Chemisch toilet: Legen/reinigen hiervan is niet mogelijk aan de haven, maar kan bij jachthaven ZC’37.

Afmeren in de box: Als u gebruik maakt van de landvasten, wilt u deze dan terug op de palen hangen en niet in het water. Aan de steigerzijde geen overstekende delen s.v.p., zodat voorbijgangers vrij baan hebben.

Vertrek: U dient de ligplaats vóór 11.00 uur vrij te maken. Wilt u nog een nachtje blijven? Meldt u dit dan vóór 11.00 uur bij de havenmeester.

Graag tot ziens: Wij wensen u een fijn verblijf in onze haven en als u verder gaat, een behouden vaart.

Is uw verblijf in onze haven naar wens geweest, zou u dan onze Facebookpagina willen 'liken' en/of een recensie willen plaatsen? Facebookpagina WSV Het Koggeschip.

Namens het bestuur en het dienstdoende haven-meesters.